Schaakvereniging De Pion gaat weer van start

Vrijdag 4 september gaat de jeugdafdeling van Schaakvereniging De Pion weer van start. Het is weer enige tijd geleden dat de jeugdleden fysiek les hebben gehad. Sinds de Covid-19 crisis is uitgebroken waren wij ook noodgedwongen plotsklap te stoppen met het lesgeven en competitiespelen zowel bij de jeugd als bij de senioren van onze vereniging.

Maar gelukkig mogen we weer gaan starten! Hetzij wel in aangepaste vorm, maar dit is beter dan niets. De afgelopen maanden hebben we in ieder geval niet stil gezeten. Toen het duidelijk werd dat we niet snel meer bij elkaar zouden kunnen en mogen komen hebben we wekelijks online geschaakt. Dit was een groot succes, maar er gaat eigenlijk niets boven het fysiek schaken, dat blijft toch het allerleukste.

Om in deze vreemde tijden alles in goede banen te kunnen leiden wordt er wel een en ander verwacht van de vrijwilligers, maar ook van de kinderen en ouders. Tevens zullen de avonden wat anders verlopen dan normaal. Zo wordt ervoor voorlopig alleen lesgegeven en wordt er nog geen competitie gespeeld door de jeugdleden. De competitie die vorig seizoen is afgebroken zal op een later nog te bepalen tijdstip nog worden voltooid.

Bij de senioren zal iedere vrijdagavond worden geschaakt voor de interne competitie. Dit jaar zal er volgens een nieuw systeem worden geschaakt, het keizersysteem. Volgens de methodiek van het keizersysteem krijg je een tegenstander toegewezen. Je tegenstander is vrijwel altijd iemand vlak boven je of vlak onder je in de stand, een spannende partij is gegarandeerd.

Natuurlijk houdt Schaakvereniging De Pion zich ook aan de coronaregels die op dit moment gelden. Mochten deze in de (nabije) toekomst veranderen, dan zullen we hier natuurlijk op inspelen. We hopen dat we op deze manier kunnen en mogen blijven schaken en dat we met z’n allen weer terug kunnen naar waar we gebleven waren.

Kijk voor het protocol van SV De Pion op www.depion.nl/onze-club/corona. Tot vrijdag!