Senioren schaakles vervolg

Naast de seniorentraining van René, die heel goed wordt bezocht (tot wel 12 deelnemers), is Henk op verzoek van drie beginnende schakers begonnen met een introductietraining.

Deze nieuwe schakers kunnen uiteraard al wel schaken. De training begint met bijzondere regels over bijvoorbeeld rokeren, promoveren, en passant slaan en de waarde die aan de stukken wordt toegekend. Ook mat, pat en de 50 zetten regel komen aan de orde. Vervolgens gaan we in op strategie, aanvalsdoelen, uitschakelen van verdediging en heel belangrijk penningen. Bij de openingen komen de drie gouden regels aan de orde, ontwikkel je stukken en breng je koning in veiligheid. We volgen versneld de stappenmethode die ook bij de jeugd wordt gedoceerd.

De introductietraining is ook wel een beetje een introductie tot de schaakvereniging. Je hoort er op deze manier al snel helemaal bij. Het enthousiasme vaan de deelnemers is hoog en ook een aanrader voor mensen die overwegen lid te worden van een schaakclub.

Maar gisteren kon onze RenĂ© door werkzaamheden niet op tijd in Roosendaal zijn, om schaakles te geven aan zijn klas. Maar gelukig is stond Stijn Goorden klaar om de training over te nemen en dat doet hij goed !

Schoolschaken

We zijn vorige week begonnen aan de reeks lessen op De Cortendijck. Die zijn steeds van 15.45 uur tot 17.00 uur.

Er kan goed gewerkt worden doordat er standaard halve cirkels tafels staan voor het bord. Zulk soort tafels heb ik nooit eerder gezien, dus het is echt een goede locatie!

De eerste stappen zijn gezet om de deelnemende kinderen enthousiast te krijgen. Er wordt deelgenomen door kinderen van de basisschool De Cortendijck en van de Klaverweide. Eerst hebben we de loop van de stukken behandeld en vervolgens is er puntenschaak gespeeld. Toen heb ik de bijgevoegde foto kunnen maken. Volgende week wordt er verder gegaan met de speciale regels van stukken zoals rokade en gaan we de eerste stapjes richting een echte partij zetten.

De openingszet

Om als vereniging het meeste uit Play-Off te halen is het belangrijk om jullie huidige leden te enthousiasmeren Play-Off te gebruiken want hoe meer leden de app gebruiken hoe groter de kans is dat zij niet-leden (thuisschakers) via Play-Off zullen uitnodigingen voor een potje schaak op jullie vereniging. De openingszet ligt in eerste instantie bij de verenigingen zelf en het spreekt voor zich dat Play-Off en de Schaakbond alles op alles zullen zetten om zoveel mogelijk (thuis)schakers te overtuigen Play-Off te gebruiken waardoor jullie als vereniging de vruchten hiervan kunnen plukken.  

We begrijpen dat dit best veel gevraagd is en hebben daarom de volgende acties:

1 De vereniging die op 30 oktober 2022 de meeste schakers in de Play-Off app heeft, wint een koffiezetapparaat of 20 nieuwe schaakspellen.

2 De vereniging die op 30 oktober 2022 het lid heeft met de hoogste rating (in de app), wint eveneens koffiezetapparaat of 20 nieuwe schaakspellen.

Download zelf (als gebruiker) de app om te kijken hoe jullie vereniging op de kaart staat en meld je club zelf meteen als favoriet. Dit is ook voor jullie leden van belang om te doen zodat ze later via pushberichten op de hoogte blijven van jullie opkomende events. Zo hebben jullie er als vereniging weer een sterk communicatiemiddel bij