Tussenstand Keizercompetitie

Zes weken geleden is de eerste speelronde van de Keizercompetitie gespeeld, een mooi moment om eens te kijken naar hoe de keizercompetitie tot nu toe uit pakt.

Als we boven in kijken zien we aantal vertrouwde namen zoals Koen Riemens en Ted van Eck die in de groepencompetities ook al mee deden om de prijzen in de A-groep.

Ook Ted heeft de Bye gekregen, dus dat compenseert goed. Op al een respectabele afstand volgen Joshua, René en Jan Schuurmans. Qua partijscore staan ze maar een half punt achter, maar met een aantal afwezigheden scoor je al snel wat minder Keizerpunten.

Kijken we iets verder in de stand zien we rond plek 11 twee nieuwe namen; Muhammed Almatni en Thijs van Tilborg. Muhammed is niet altijd aanwezig geweest, dat is te zien in zijn partijscore; 2 gespeeld en 1 gewonnen. Dat geldt ook Thijs, 2 uit 3; maar je afmelden als niet-standaard aanwezig speler, levert je wel nog wat Keizerpunten op. Daardoor kan hij goed in het spoor blijven van bijvoorbeeld Theo Potjes die er tot nu toe altijd is.

Een bijzondere speler in de tussenstand is Erik van Elven, die is tot nu toe alleen afwezig geweest; het levert je punten op, maar natuurlijk niet zoveel. Bovendien krijg je maar voor een beperkt aantal afwezigheden punten. Je eigen waarde blijft daardoor echter wel redelijk en die wordt ook bij je Keizerpunten opgeteld.

Kijken we iets verder naar beneden zien we ook twee nieuwe leden, Ed Verdult en Faith Snepvangers. Faith staat net wat hoger door haar afwezigheidsscores en een bye; Maar een keer winnen kan je veel punten opleveren. Je krijgt er immers de waarde van je tegenstander als Keizerpunten bij. 

Volop strijd mogelijk dus op de ranglijst! De hele ranglijst is hier te vinden.