Uitschakelen verdediging (2)

Als binnenkomertje hebben we een partijtje Fischer Random Chess gespeeld. Daarna hebben we gekeken naar de pagina’s met Uitschakelen Verdediging op blz. 17, 18 en 19. Van deze pagina’s hebben we de eerste drie diagrammen gemaakt. We trekken nu geen pijlen meer maar noteren wat er gespeeld moet worden, net zoals dat op het examen hoort te gebeuren. Het is bij deze opgaven ook de bedoeling dat je twee zetten noteert. In de meeste gevallen gaat het geforceerd mat, soms niet maar dan win je wel flink materiaal.
Daarna hebben we gekeken naar de theorie van het verdedigen tegen een dubbele aanval. Daar hebben we nog geen opgaven van gemaakt.
Tenslotte hebben we enkele partijtjes bekeken en geconstateerd dat je in de prille opening beter niet twee keer achter elkaar met hetzelfde stuk kunt spelen.

Huiswerk: bladzijden 17/ 18 / 19 afmaken. Noteer twee zetten! En het volstaat dus niet om alleen maar een pijl te trekken! Van Donny heb ik weer een partijtje gekregen en daar kijken we volgende keer even naar.