Update voor de jeugd

Competitie
Aanstaande vrijdag beginnen we aan een nieuwe competitie. We speelden tot nu toe in één grote groep, dat deden we om te zien op welk niveau iedereen in de competitie ingedeeld zou moeten worden. Het was even puzzelen maar dat het is gelukt.

We spelen vanaf volgende week vrijdag in drie groepen, zoek je jezelf alvast op via een van de volgende links:

A-groepB-groep of C-groep. Je kunt deze linkjes ook terugvinden onder het kopje “Jeugd” op onze website.

Dan een aantal praktische punten:

  • Iedere groep speelt in een apart lokaal. Welke lokalen dat zijn wordt vanzelf duidelijk vrijdag.
  • In de A- en B-groep wordt iedere week 1 partij gespeeld met 15 minuten per persoon per partij op de klok, bovendien moet je ook je partij noteren (in de B-groep in ieder geval de eerste 10 zetten). De notatie van je partij lever je vervolgens in bij je trainer. Een mooie partij vind je misschien wel terug in de nieuwsbrief of op onze website!
  • In de C-groep, de grootste groep, wordt er vooral zoveel mogelijk geschaakt. Ben je klaar met je eerste partij, kun je doorgaan met een volgende partij tot het tijd is. Speel je in die groep, dan hoef je niet noteren of met de klok te schaken.
  • Na de carnavalsvakantie worden de groepen weer opnieuw ingedeeld door middel van promotie en degradatie. Doe dus goed je best, dan kun je ook nog een mooie beker winnen!
  • Vergeet niet af te melden, mocht er niet gekomen kunnen worden naar het schaken!
  • Voor iedere groep hebben we een duo samengesteld die de uitslagen bijvoorbeeld bijhouden of waar je dingen aan kunt vragen. Maar wit je vader of moeder meehelpen? Laat het weten! Extra handen kunnen altijd gebruikt worden, zeker als er iemand van onze vaste vrijwilligers er bijvoorbeeld niet kan zijn.

Match tegen Bergen op Zoom
We hebben een hele tijd geleden een wedstrijd gespeeld tegen de schaakvereniging van Bergen op Zoom. Op zondag 23 januari willen ze ons graag uitdagen voor een revanche. Die uitdaging gaan we natuurlijk aan! Noteer die datum in de agenda en meld je alvast aan door een mailtje te sturen naar mij! Goed om te weten, de wedstrijd wordt in de middaguren gespeeld. Ter zijner tijd ontvang je meer informatie.

Wil je nou eerder een toernooi spelen, kijk dan zeer zeker ook eens op schaakkalender.nl of nbsb.nl/kalender. Zit je op het voortgezet onderwijs, dan is het goed om te weten dat aanstaande vrijdag ook het eerste kwalificatietoernooi voor het NK Voortgezet Onderwijs voor schoolteams is. Op https://www.schaken.nl/nkscholen vind je alle informatie. Vraag je klasgenoten en je school om mee te doen! Weet je niet of er andere op je school schaken? Vraag het even na bij mij. Zit je nog op de basisschool? In maart 2022 komt er een toernooi voor basisschoolteams aan!

Coronamaatregelen
Voorlopig zijn er geen veranderingen in het beleid over het Covid-19-virus. Dat betekent onder andere dat ouders gewoon mee naar binnen mogen. Zeker nu het weer eerder donker wordt, is het verstandig om niet alleen buiten te wachten op de kinderen! Mocht er naar aanleiding van de persconferentie van aanstaande dinsdag iets veranderen, dan laten we dat zeker weten.

De belangrijkste datums op een rijtje
5 november – Eerste kwalificatietoernooi Nederlands Kampioenschap Voortgezet Onderwijs.
5 november – Eerste clubavond na de herfstvakantie.
17 december – Laatste clubavond voor de kerstvakantie, we gaan dan nog iets bijzonders organiseren. Meer informatie daarover volgt later.
7 januari – Nieuwjaarsreceptie (geen les), uitnodiging volgt ook later.
14 januari – Eerste schaakles na de kerstvakantie.
23 januari – Match tegen Bergen op Zoom.
18 februari – Laatste clubavond voor de carnavalsvakantie.

Let op!

Aanstaande vrijdag kan het aan het eind van de avond wat drukker zijn dan normaal. Uitzonderlijk zullen de senioren van onze vereniging ook op het JTC schaken en die activiteiten beginnen vanaf omstreeks 20.00 uur.