Verslag jeugd De Pion week 50

Nadat onze jeugdleden vorige week een ontspannen schaakavond hadden, dit hadden ze wel verdient na het harde werken van de afgelopen periode, met als hoogtepunt het schaakexamen wat is af genomen in de stappen 1 t/m 4, was het toch de afgelopen week een spannende tijd. Onze jeugdleden die examen hadden gedaan zijn de afgelopen week gebeld door hun eigen docent. Alle docenten hebben persoonlijk de jeugdleden van hun of haar stap opgebeld met de mededeling of ze het schaakexamen gehaald hadden, of dat ze in aanmerking komen voor het herexamen.

We willen via deze weg alle jeugdleden die het schaakexamen gehaald hebben van harte feliciteren. Goed gedaan! Maar voor degene die het helaas niet gehaald hebben, niet getreurd, volgende week is er de mogelijkheid om het examen nogmaals te maken tijdens het herexamen.

Afgelopen vrijdag waren de stappen waarin de kinderen les krijgen in 2 groepen opgedeeld. De ene groep zaten de kinderen die het schaakexamen helaas niet gehaald hadden. Deze groep hebben van de trainers extra les gekregen, en is het schaakexamen door genomen om te zien waar de fouten gemaakt waren, en om ze nogmaals voor te bereiden op het herexamen wat volgende week, tijdens de laatste jeugdschaakbijeenkomst van SV De Pion zal plaats vinden. We willen alle kinderen die volgende week het herexamen gaan maken veel succes wensen. Probeer de komende week extra aandacht aan je schaakspel te geven, zodat je hopelijk het herexamen met goed gevolg kunt afleggen.

De jeugdleden die het schaakexamen wel met goed gevolg hebben afgelegd, was er een ander evenement georganiseerd. De kinderen van de diverse schaak stappen werden bij elkaar gezet, natuurlijk coronaproof, om samen diverse portjes te gaan snelschaken. Bij snelschaken zijn de basis schaakregels te zelfde, echter zoals het woord snelschaken al zegt, je hebt veel minder tijd om na te denken over je zet die je wilt gaan doen.

Doordat de diverse stappen bij elkaar zijn gezet, was er natuurlijk voor de hogere stappen een handicap, anders is het nog erg oneerlijk. Een jeugdlid uit stap 1 heeft in principe geen schijn van kans tegen een jeugdlid uit stap 4. Om het eerlijk te laten verlopen, moesten de jeugdleden die in de hogere stappen zitten schaakstukken van het schaakbord afhalen, hoe hoger de stap waar het jeugdlid in zit, hoe meer schaakstukken van hem of haar weggehaald werden, zodat iedereen een eerlijke kans had.

Voor deze schaakvorm is er een nieuwe competitie opgestart en daar gaan we tijdens de laatste  jeugdschaakavond van dit jaar mee verder. Onze jeugdige spelers waren allemaal erg competitief, dus dat belooft een spannende laatste schaakavond te worden volgende week.

Volgende week is het de laatste jeugdschaakavond van dit jaar. Hierna hebben onze jeugdleden een welverdiende vakantie. Na de kerstvakantie gaan de stappen opnieuw ingedeeld worden, en krijgen onze jeugdleden als het goed is, en ze het schaakexamen gehaald hebben, les in een hogere stap.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.


Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.