Verslag schaakavond jeugd SV De Pion week 47

Afgelopen vrijdag was het een bijzondere schaakavond voor de jeugdleden van SV De Pion. Zoals eerder vermeld is recentelijk het schaakseizoen, wat we noodgedwongen hebben moeten stoppen door de Covid-19 crisis, afgemaakt onder begeleiding van de trainers en aanwezige vrijwilligers. Het heeft even geduurd eer de uitslag bekend was, door diverse omstandigheden, maar gelukkig konden afgelopen vrijdag de felbegeerde bekers worden uitgereikt aan de winnaars van de diverse schaakgroepen. Helaas konden de ouders en of verzorgers er niet bij zijn, vanwege de corona maatregelen. Dit is erg jammer, maar het is niet anders, we hopen dat er bij de volgende prijsuitreiking er weer ouders en verzorgers bij mogen zijn. Gelukkig heeft onze huisfotograaf en voorzitter Ad Bruijns genoeg foto’s gemaakt en deze zullen binnenkort te zien zijn op onze website www.depion.nl. Op deze manier is er toch een sfeerimpressie van de prijsuitreiking.

De jeugdleden zijn ingedeeld naar schaakvermogen zodat ze tegen tegenstanders spelen die hetzelfde niveau hebben. Als er weer de mogelijkheid is om de nieuwe competitie te hervatten, zullen we u hiervan op de hoogte gaan brengen. De groepen zullen dan ook een andere indeling gaan krijgen, de jeugdleden die in hun groep als eerste en tweede zijn geëindigd promoveren naar een hogere groep. Maar de twee jeugdleden die onderaan de rangschikking staan, gaan een groep lager schaken. Dit wordt niet gezien als degradatie, maar op deze manier houden de kinderen plezier in het schaakspel. Altijd winnen is niet leuk, want dan is de uitdaging op een gegeven moment weg, maar altijd verliezen is helemaal niet leuk. Dan wil je het schaakspel ook niet meer spelen. Daarom is er voor deze opzet gekozen.

Ook was het voor onze schaakhelden uit Stap 3 en Stap 4 een extra spannende avond, de uitslag van het gemaakte proefexamen dat vorige week door deze kanjers is gemaakt, werd vanavond besproken. Voor sommige jeugdleden was het een opluchting dat het goed is gemaakt en voor sommige was het een kleine teleurstelling dat het toch niet zo goed gemaakt was dan was gedacht. Maar de trainers hebben er hard aan gewerkt om alle schaakopdrachten van het proefexamen goed uit te leggen en zo de laatste spreekwoordelijke punt op de i te zetten, om zo de jeugdleden klaar te stomen voor het echte examen wat volgende week wordt afgenomen. Dus de aankomende week nog even goed leren voor het examen, dan komt het hopelijk allemaal goed.

Net als vorige week hadden we ook bezoek uit Bergen op Zoom. Ze vonden het vorige week zo gezellig bij onze schaakvereniging dat ze besloten hebben om deze week nogmaals langs te komen.

Het was weer een ouderwets gezellige jeugd les schaakavond bij SV De Pion.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.


Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.