Verslag schaakles jeugd week 45

Deze vrijdag was het weer zover! Voor een deel van onze jeugd begon het schaken die dag al vroeg, ‘s middags werd er namelijk weer school schaken gespeeld. Diverse jeugdleden die nog op de basisschool zitten, of toevallig deze vrijdagmiddag vrij waren kwamen in actie voor het school schaken. Tijdens dit school schaken kunnen leerlingen van basisscholen schaken tegen de jeugdleden van SV De Pion. Dit zijn altijd leuke evenementen voor zowel de leerlingen van de basisscholen en voor onze eigen jeugdleden.

In de avond was het weer tijd voor reguliere les avond voor de jeugd. Onze voorzitter stond ook deze avond de koude te trotseren om alle aanwezige jeugdleden weer een warm welkom te heten. Traditioneel werden de kinderen weer naar de lokalen gebracht door onze enthousiaste trainers. Sommige jeugdleden hadden er zoveel zin in dat ze al om 18:15 uur aanwezig waren, terwijl de lessen pas om 18:30 uur starten. Deze week werden onze jeugdleden verder voorbereid op het aankomende schaakexamen dat binnenkort zal worden afgenomen. Dit zijn spannende tijden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Mocht het onverhoopt toch niet lukken in 1 keer, dan hebben de kinderen nog een herkansing voor het examen.

Op de foto deze week de Stap 4 groep met docent Frank Lambregts. De foto is gemaakt door Frank. Voor de oplettende lezer: de jongen links en de jongen rechts hadden beide toevallig dezelfde trui aan vrijdag! 

Ook is deze week onze nieuwsbrief weer uitgebracht. Deze kunt u terugvinden op onze Facebookpagina, maar ook op onze eigen website www.depion.nl waar u meer informatie kunt vinden over Schaakvereniging De Pion.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.