Verslag schaakles jeugd week 46

Vrijdagavond was het weer tijd voor de wekelijkse schaakles voor de jeugdleden van SV De Pion. Helaas is er nog geen mogelijkheid om de interne competitie te gaan spelen, maar gelukkig zijn er dankzij de inzet van trainers en vrijwilligers wel de wekelijkse schaaklessen voor onze jonge geesten. De interne jeugd competitie zal ooit weer een keer van start gaan, alleen wanneer is op dit moment nog een groot raadsel. Maar het is helaas niet anders.

De schaaklessen waren weer als vanouds of als er niets aan de hand was, maar toch waren er een aantal bijzonderheden deze week. Afgelopen vrijdag avond kregen we bezoek, niet van Sinterklaas en zijn gevolg, want die zijn nog niet in het land, maar er waren kinderen speciaal uit Bergen op Zoom gekomen om te kijken bij de schaakles in stap 3. Dit was een leuke verassing en we hopen dat jullie het er leuk hebben gevonden bij ons.

In stap 3 en stap 4 was het een extra spannende avond. Deze schaakavond stond in het teken van een proefexamen. Op deze manier worden onze jeugdleden goed voorbereid op het aankomende schaakexamen dat binnenkort wordt afgenomen. De jongens en meisjes uit de stappen 3 en 4 hebben er hard voor gewerkt om het proefexamen met een goed gevoel, maar ook met een goed resultaat af te ronden. Gelukkig liepen een aantal jeugdleden met een grote glimlach op het gezicht weg, dus dat zit wel goed. Volgende week vrijdag wordt het proefexamen besproken in de les, en gaan onze trainers proberen de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, zodat ze vol zelfvertrouwen het schaakexamen te gemoed kunnen gaan. Tot die tijd wordt het even nagelbijten of het proefexamen succesvol is gemaakt, of dat er toch nog extra geleerd en geschaakt moet worden om het daadwerkelijke examen met goed gevolg af te leggen. Mocht het door de zenuwen de eerste keer niet lukken, en het examen is niet al te slecht gemaakt, dan volgt er nog een herkansing voor onze jeugdleden.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.


Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.