Vooruitzichten schaakseizoen!

Beste allen,

De zomervakantie staat weer voor de deur, ik wens iedereen dan ook alvast een zeer fijne vakantie toe! In dit stuk wil ik vooruit blikken op het nieuwe jeugdschaakseizoen.

Afgelopen seizoen afronden
De examens van de stappenmethode moeten nog afgemaakt worden. Tevens staan er nog een aantal partijen van de competitie open. Dit betekent dat er een vijftal vrijdagavonden aan het begin van het nieuwe seizoen gebruikt zullen worden om alles rond te krijgen. Er vinden dan enkele herhalingslessen plaats om de wellicht wat weggezakte schaakkennis op te frissen, waarna het examen volgt om het felbegeerde diploma te verkrijgen. Het seizoen zal feestelijk worden afgesloten!

Nieuwe seizoen
Als afgelopen seizoen is afgesloten wordt er pas echt gestart met het nieuwe seizoen. De stappen en de competitie worden dan ook weer opnieuw ingedeeld! Om genoeg lessen te hebben om in het nieuwe seizoen de stap te doorlopen zal het schaakseizoen iets langer duren. De planning voor na de zomervakantie komt binnenkort op de website te staan, maar zet 4 september alvast in de agenda als eerste schaakavond!

Kon er niet eerder gestart worden?
Nadat het JTC weer begonnen was met de lessen is er vanuit De Pion gevraagd of er weer schaaklessen gegeven konden worden (met de nodige maatregelen en protocollen). Hier is pas heel laat toestemming voor gekregen vanuit het JTC. Hierdoor was er geen tijd meer om een protocol in te dienen bij de gemeente om ook via die weg toestemming te vragen, het seizoen was daarvoor al te ver op zijn eind.

Maak van je zomer een schaakzomer!
De online toernooien zullen komende twee weken nog normaal verlopen (dinsdagen, vrijdagen en zondagen). Hierna volgt er een iets rustiger vakantieschema, waarbij er ook andere soorten online toernooien gehouden zullen worden.

Houd gedurende de zomer ook de whatsappgroep (wil je hier nog bij, neem dan even contact op) en de website in de gaten. Hier zal regelmatig een en ander aan puzzelmateriaal en schaaknieuws verschijnen.

Tot slot, er komt een heuse schaakfotowedstrijd! Informatie hier over komt binnenkort op de website.

Met vriendelijke schaakgroeten,

Koen Riemens

Jeugdleider SV De Pion