Vrijdagavond schaakavond

Onze jonge geesten (de jeugdleden) weten gelukkig elke vrijdag avond de weg weer te vinden naar het thuishonk. Maar als de berichten mogen geloven dan mogen de senioren van onze club ook weer het schaakbord en de bijbehorende stukken gaan afstoffen en zich gaan klaar maken om fysiek te gaan schaken in hun thuishonk, de blackhorse in de Hoogstraat. En wat is dat weer lang geleden, te lang geleden, maar als je tot 22:00 uur mag schaken, en je begint normaliter iets na 20:00 uur, dan zijn sommige leden pas net opgewarmd, en dan moet je de partij weer afbreken, de spullen opruimen, en zorgen dat je voor 22:00 uur weer in de koude buitenlucht staat.
Dat was geen optie, dus waren onze senioren helaas “verbannen” achter het scherm om digitaal met elkaar de strijd aan te gaan.

Maar zoals eerder vermeld, de berichten zijn gunstig, heel gunstig, en als alles ook daadwerkelijk wordt uitgesproken tijdens de aankomende persconferentie, dan kunnen de senioren alvast beginnen met het afstoffen van de schaakstukken en de schaakborden, om weer zo snel mogelijk aan de gang te gaan, en net als bij de jeugd leden, elkaar recht in de ogen aan te kijken, wat zal de volgende zet worden, en is dat wel een goede zet, of zijn op dat moment de spanningen en zenuwen (te) hoog, zodat de tegenstander een al dan niet grote fout maakt, je weet het niet. Het blijft toch altijd spannend zo’n eerste fysieke schaakpartij na een gedwongen winterstop.

Afgelopen vrijdagavond zijn de eerste Rapid partijen alweer gespeeld, en dat was weer een goed gevoel om tegen elkaar te spelen. Bij Rapid schaak krijgen de spelers maar een beperkte bedenktijd op de klok, dus is het zaak om snel te zetten, maar ook weer niet te snel. Maar vanaf volgende week gaan weer de “gewone” schaak partijen spelen op de vrijdag avond schaakavond.  Gelukkig zijn de skills al getest door diverse senioren van onze schaakvereniging, vorige week was er een toernooi waar de diverse partijen zijn gespeeld. Natuurlijk zullen we onze trouwe lezers op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de schaakpartijen van onze senioren.

Schaakles senioren

Heb je vroeger wel geschaakt, maar heb je er lang niets meer mee gedaan, maar je wilt wel weer graag er les in krijgen? Dat kan, elke vrijdag avond geven twee leden van SV De Pion gratis les. Je kunt hier zo aan deelnemen. Het is leuk, en op deze manier kun je de schaak skills weer ophalen. Na de les kun je het geleerde in de praktijk brengen, door deel te nemen aan de aansluitende schaak avond. Wil je meer informatie over de schaaklessen die gegeven worden door SV De Pion, neem dan contact met ons op via onze website.

Sjors sportief

Ook dit jaar doen wij weer mee aan Sjors sportief, maar wordt er helaas geen boekje uitgebracht waarlangs je je eigen kunt opgeven. Dit jaar moet je je eigen opgeven via een QR code. Deze code kun je vinden op onze website www.depion.nl of op onze Facebookpagina. We hopen dat jullie een hele hoop vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen en willen mee nemen voor deze editie van Sjors sportief. We gaan er wel van uit dat we het dit jaar wel door kunnen laten gaan, vandaar deze oproep. Via deze link kun je je eigen opgeven. https://www.sjorssportief.nl/activiteit/233400/schaken

De dagen dat we Sjors Sportief organiseren zijn 25 maart, 1 april (geen grap) en 8 april. We hopen dat net als de afgelopen jaren weer een hele hoop nieuwe gezichten mogen begroeten op deze leuke dagen. Dus zeg het tegen iedereen dat we dan de Sjors Sportief dagen organiseren bij SV De Pion.
Binnenkort zullen we meer bekend maken over de indeling van deze dagen en wat je precies kunt verwachten. Houdt hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten. Wij hebben er in ieder geval zin in om weer een hoop nieuwe en blije gezichten te mogen begroeten tijdens deze avonden. Want schaken leer je voor het leven, dat verleer je nooit. En heb je nog nooit geschaakt, geen probleem, ook dan ben je van harte welkom bij ons. We zullen je dan de basis beginselen van he schaakspel gaan bij brengen. En het kost je helemaal niets, alle lessen zijn gratis, en je krijgt na afloop van elke les nog wat lekkers ook.