Week 19 schaakseizoen SV De Pion

Afgelopen vrijdag is de laatste ronde van de jeugdschaakcompetitie gespeeld vóór de vakantie. In verband met de carnaval zal er de komende twee weken geen schaakles gegeven worden en zal er ook geen competitie gespeeld worden. Na deze periode van rust moeten de vlotte geesten weer volop aan de slag, want de examens van de diverse stappen komen snel dichterbij. Voordat het zover is hebben de jeugdige schakers nog voldoende tijd om zich hier op voor te bereiden.

Sjors Sportief

Na de vakantie doet SV De Pion weer mee aan het jaarlijkse Sjors Sportief evenement. De boekjes hiervan zijn de afgelopen week weer uitgedeeld aan de kinderen van de basisscholen uit de gemeente Roosendaal. Tijdens dit evenement kunnen kinderen gratis kennis maken met diverse sporten, waaronder ook schaken bij SV De Pion. Op vrijdag 6 maart zijn de kinderen weer van harte welkom bij de Pion. We gaan 3 weken schaaklessen geven waarbij het niet uitmaakt of dat je wel of dat je niet kunt schaken. Je wordt ingedeeld in een van de 3 categorieën. We hebben de volgende categorieën: Ik kan niet schaken, ik kan een beetje schaken en ik kan al schaken. Op deze vrijdagen  gaan we samen met enthousiaste schaakdocenten gezellig met elkaar aan de slag. De papa’s en mama’s mogen plaats nemen in het leerplein waar ze een lekker kopje koffie of thee kunnen krijgen. We hopen natuurlijk weer veel kinderen te mogen begroeten om te leren schaken, want het is een hele leuke denksport!

De lessen zijn op de volgende vrijdagen: 6 maart, 13 maart en 20 maart. De lessen beginnen om 18:30 uur en duren tot 19:15 uur, dus probeer op tijd te komen zodat we ook op tijd kunnen beginnen. Als je het leuk vindt dan kun je tot 20:00 uur blijven schaken. Opgeven kan via www.sjorssportief.nl Wil je meer weten over Schaakvereniging De Pion, kijk dan op onze webpagina www.depion.nl of volg ons op facebook.

Vele schaakvarianten

Het schaakspel kent vele varianten buiten de klassieke versie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld estafette schaak, puntenschaak, doorgeefschaak of opdrachtenschaak. De lijst is oneindig! De vlotte geesten van stap 2a hebben deze week niet alleen aan de geestelijke conditie gewerkt tijdens de les, maar ook aan de fysieke conditie. Als afsluiting van de les is er tussen de leerlingen een partijtje conditieschaak gespeeld. De leerlingen waren opgedeeld in twee groepen, die speelden met zwart of met wit. Aan het einde van de gang stond er een tafel met de schaakklok. Zodra het stuk gezet was, rende de vlotte geest naar de klok om zo de tijd stil te zetten. Hierdoor valt er tijd te winnen ten opzichte van je tegenstander als je sneller kunt rennen.

District Cup

Op zondag is de derde ronde van de District Cup gespeeld. In vier verschillende categorieën (stap 1 t/m 4) gingen jeugdspelers met elkaar de strijd aan achter het schaakbord. De uitslagen en de tussenstand zijn hier te vinden: https://de-pion-nieuw.demo1.fastware-hosting.com/district-cup. De laatste speeldag van de District Cup is op 15 maart. Op deze laatste speeldag worden ook de prijzen uitgereikt aan de winnaars.