Zomerschaak bij de Senioren begonnen

Afgelopen vrijdag was het ook voor de seniorenafdeling van onze vereniging zo ver, er kon weer geschaakt worden met de echte houten stukken. De opkomst was, gezien de sportzomer en het voetbal op TV, niet onaardig maar het kan altijd beter. Het schaken ging sommigen al meteen weer goed af, maar ook een heel aantal hadden toch wat gewenning nodig. Onder meer de klok werd geregeld vergeten in te drukken. Online gaat dat natuurlijk automatisch!

Er was voldoende vertier en zeker na afloop van de partijen, er worden twee partijen per avond gespeeld tegen één tegenstander, met 25 minuten per persoon per partij op de klok, werd nog lang nagepraat. Sommigen namen tussen de twee partijen even een pauze, andere gingen direct door. Rond een uurtje of één gingen de laatste weer naar huis. Dat kunnen we nog een aantal keer herhalen in de maand juli, dus kom zeker langs! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Om in te komen, hebben we hier een tweetal partijfragmenten van de match tussen René van den Broek en Koen Riemens. De analyses zijn vanuit René zelf. De eerste partij werd uiteindelijk gewonnen door wit, de tweede door zwart. Wie wie is, mag u raden aan de speelstijl! Kent u die niet meer van de heren? Dan moet u langskomen!